Prijava

GDSI

Summer Farewell GDSI Challenge 2021

 

Turnir popunjen, možete se javiti, pa ću vas staviti na listu čekanja (vjerojatno će biti promjena do samog turnira).

 

Tenisačice i tenisači,

pozivamo vas da se prijavite na turniri Summer Farewell GDSI Challenge

koji će se održati na Veternici, 18.9.2021.
 
Kotizacija za turnir iznosi 130 kn.
Kotizacija uključuje igranje minimalno dva meča, hranu i nagrade za pobjednike.
 
 
Propozicije:
 
Datum: 18.09.2021. (subota)
Početak turnira: 09h
Mjesto: Veternica (5 zemljanih terena)
Ždrijeb: 32 igrača
Vrsta turnira: glavni + utješni
Način igranja: na ispadanje
Pravila igranja: dva seta do 4, treći set tie-break do 7 (bez prednosti, na 40-40 se igra odlučujući poen, tzv. "no-ad" pravilo) više...
 
Prijaviti se možete na mail sa naslovom:
"Summer Farewell GDSI Challenge, IME PREZIME"
 
Mail: danko.greiner@gmail.com
 
 
Prijave se zaprimaju do popunjenja mjesta zaključno sa 16.09.
 
 
U slučaju loše prognoze, odluka o održavanju turnira bit će donesana u dogovoru sa tenis klubom u petak navečer.3. GDSI Jesenski turnir parova

Najavljujemo 3. GDSI Jesenski turnir parova koji će se održati u subotu 11.09.2021. na terenima tenis centra ''TK Hrvoje'' (Brestovečka cesta 150, 10360, Sesvete).  

 
Kotizacija za turnir je 240 kn po paru. Iznos je potrebno uplatiti najkasnije do 09.09.2021., s napomenom o kojem paru se radi:
 
HR3523600003234513919 (Nenad Jakšić)
 
Prijave se primaju na parovi@tenisliga.com, a može i na mobitel (Neno - 098 167 47 56,  Kipa - 091 4590 401).
 
 
Hall of Fame GDSI Jesenski turnir parova:
 
2018. Jakšić/Grubišić def. Lautar/Kovačić
2019. Vuletić/Turković def. Lazar/Valpotić  
 
 
Za sva pitanja, na raspolaganju vam stoje organizatori.
 
 
Živjeli!
 
Neno & KipaTerra Rossa GDSI Classic 2021 - rezultati i osvrt

Usprkos stvarno pesimističnoj prognozi u subotu 28.08.2021. na terenima TK Terre (i Starog Trnja) uspješno se održala još jedna Terra Rossa! Iako igranje na dvije lokacije nije bilo idealno, na kraju se nitko nije zagubio i sve je prošlo po planu. 

Glavni turnir

Nositelji su u turnir ušli dosta uvjerljivo! Međutim, učinak ipak nije bio stopostotni. Ivan Rezić je sa pobjedom u tri seta nad 5. nositeljom Matejom Šamanićem priredio prvo (i ujedno najveće) iznenađenje na turniru. U sljedećem kolu će ga zaustaviti moćni Denis Ištvanić, ali neki bi rekli da je Ivan već svoje obavio. 
 
Veteran lige, bivši Odboraš, polu-profi fotograf te općepoznat "good guy", Mario Biškup, turnir je otvorio borbom protiv 7. nositelja i last-minute zamjene, Ivana Novka. Mario se nije proveo u tom meču, ali barem mu ostaje utjeha da ga je s turnira izbacio kasniji pobjednik. 
 
Prva kola na Starom Trnju donesla su pregršt napetih mečeva. Ivica Šantek, David Hrvatin te Saša Smrk sa malo sreće i dosta znanja uspjevaju pobijediti svoje mečeve u velikom tie breaku. Dobru igru na Starom Trnju pokazuje i Luka Mandić koji u prvom kolu pobjeđuje Hrvoja Bursića, veterana lige. U drugom kolu od Luke je ipak bio bolji Šimum Rotim, kasniji finalist. 
 
U drugom kolu sveprisutni Danijel "Lija" Lijović priređuje još jedno iznenađenje i podosta uvjerljivo pobjeđuje 1. nositelja turnira, Nevena Stipčevića. U isto vrijeme na Starom Trnju, Šantek pobjeđuje u još jednom gustom meću (ovaj puta protiv Domagoja Kriškovića) dok Hrvatin u napetom tie breaku izbacuje 2. nositelja, Vedrana Mrkšu
 
 
U četvrtfinalu, GDSI veteran Lijović napokon dolazi do prvog pravog otpora. Sa 4:3 4:1 savladao ga je Ivan Novko. U drugom četvrtfinalu gornjeg ždrijeba Domagoj Nosić pobjeđuje do tada izrazito uvjerljivog Ištvanića, a Šantek, u donjem dijelu nekim čudom napokon izbjegava veliki tie break i sa 4:3 4:2 pobjeđuje izvrsnog Hrvatina. Četvrtfinale glavnog turnira nam je donijelo i jedan od najnapetijih mečeva općenito na turniru. Nakon preko sat vremena igre, bezbroj sliceova i još više lobova, Šimun Rotim svladao je Doru Šelaj, jednu od dvije dame na Terra Rossi. 
 
Polufinale gornjeg dijela ždrijeba je u napetom meču sa kratkim prekidom zbog kiše u konačnici osvojio Ivan Novko. Domagoj Nosić je pružio odličan otpor, međutim kasniji pobjednik turnira je jednostavno bio fokusiraniji u završnici. U drugom polufinalu Rotim podosta rutinski rješava sada već umornog Ivicu Šanteka. Čovjek stvarno nije imao lagan put do polufinala...
 
Finale je od početka do kraja kontrolirao eventualni pobjednik turnira, Ivan Novko. Usprkos teškim mečevima ranije u turniru, Ivan je i dalje bio lagan na nogama te rutinirao odrađivao sve što mu je Šimun zakuhao. Kao za vraga, ibojici je ovo prvi GDSI turnir! U prvom nastupu odmah pobjeda i finale. Svaka čast momci! 
 
 
 

Utješni turnir

U najnapetijem meču prvog kola utješnog, Krešimir Jantoljak uzima poen više i sa turnira izbacuje mladu nadu GDSIa, Marka Golema. Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti sudar GDSI legende Dražena Zrna sa Petrom "De Niro" Matićem. Usprkos iskustvu, Zrno ne uspjeva kontrolirati Matićeve jake udarce te na kraju gubi sa 4:2 4:0. 
 
U četvrtfinalu Jantoljak pobjeđuje Martu Turkalj, preostalu damu na turniru te time osigurava mjesto u polufinalu. U isto vrijeme Šamanić jedva jedvice pobjeđuje specijalistu za utješne turnire, Tomislava Prodanovića. S obzirom da je pred kraj meča istegnuo nešto u leđima, ta bi ga pobjeda mogla kasnije koštati... Na drugoj strani ždrijeba utješnog Bursić i Matić nepoznatim rezultatima pobjeđuju Sašu Smrka i Marka Pletikosu. Nije jasno zašto rezultati tih mečeva nisu upisani, ali vjerujem da smo svi spremni kriviti Kovačića. 
 
U prvom polufinalu, ispiriran fenomenalnim partijama do sada, Šamanić nimalo sretno i potpuno zasluženo ulazi u finale nakon ozljede Kreše Jantoljaka. U drugom polufinalu Matić dolazi do pobjede nad Hrvojem "Test all the things" Bursićem. Ili kako će nakon ove subote biti poznat, Bursačem. 
 
Finale utješnog turnira Terra Rosse je ujedno bilo i najviše GDSI finale u povijesti lige. U borbi dvometraša bolje se snašao sada već ozbiljno ozlijeđen Matej Šamanić. S obzirom na stanje u kojem je Šamo igrao, pretpostavka organizatora jest da Matić jednostavno preferira medalje u odnosu na trofeje. Ipak zauzimaju manje mjesta! 
 
 
 
Osim nagrada za finaliste turnira, trofeje za odigrane mečeve preuzeli su:
  • Hrvoje Bursić za odigranih 100 mečeva
  • Denis Ištvanić za odigranih 100 mečeva
  • David Hrvatin za odigranih 100 mečeva
  • Petar Matić za odigranih 200 mečeva
  • Krešimir Jantoljak za odigranih 200 mečeva
  • Mario Biškup za odigranih 300 mečeva
  • Dražen Zrno za odigranih 500 mečeva

 

 
Sve u svemu, odličan tenis, super hrana i fenomenalna atmosfera. Vidimo se opet sljedeće godine! 
 
---
Goran i VedranTerra Rossa GDSI Classic 2021 - ždrijeb i raspored

Uz malo dosta sreće s vremenom, ovaj vikend (28.08.2021.) bi se trebala održati još jedna Terra Rossa. Zbog nedostatka terena turnir će se po prvi put igrati na dvije lokacije. Uz tradicionalnu TK Terru u Veslačkoj, 1. kola glavnog turnira igrati će se i na Starom Trnju. U rasporedu ćete moći vidjeti točno tko gdje igra.

Gornji dio ždrijeba igrati će u Veslačkoj dok će donji igrati na Starom Trnju.  

Trenutno je plan da se turnir održi. Međutim, s obzirom na poprilično veliku vjerojatnost kiše finalna odluka biti će donesena danas popodne ili navečer. U slučaju otkaza očekujte informaciju ovdje na stranici te putem maila. 

Početak turnira (obje lokacija): 09:00. 

Lokacija TK Terra: Veslačka 26. Link na mapu

Lokacija Staro Trnje: Ul. Josipa Andreisa 17. Detalji.

 

Ždrijeb

(klik na sliku za veći prikaz)

Raspored

(klik na sliku za veći prikaz)
1. GDSI CMROK Open turnir parova

Drage kolegice i kolege,
pozivamo vas na 1. GDSI CMROK Open turnir parova.

Kao što i sam naziv kaže isti će se održati po prvi put na prelijepim tenis terenima jednog od najljepših zagrebačkih kvartova - Cmroku.

Na istim terenima svoju formu je i brusila jedina grand slam osvajačica te prethodna vlasnica istih - Iva Majoli, a sada je red na nama da pokažemo svoje znanje i vještine.

Naravno možda i bitnije novu odjevnu kombinaciju. (:

Osim dobrog tenisa i provoda, druženja očekuje nas i vrhunski roštilj u režiji naših grill majstora Marka Lautara i Petra Matića.
Osigurali smo i vrlo vrijedne nagrade za osvajače te finaliste turninira - powered by www.tennis-zone.hr


Propozicije:
Datum: 25.09.2021. sa početkom u 9h (ukoliko ne bude kiše i lockdown-a)
Lokacija: Tenis Club Cmrok, Jurjevska ul. 65 a, 10000, Zagreb
Broj terena: 4
Broj parova: 16
Pravila: Next Gen - dva seta do 4 (pri rezultatu 3-3 igra se tie break do 5), treći set tie-break do 7, "no ad"..
Kotizacija: 260kn po paru
Službena loptica turnira: Head PRO

Prijava i uplata kotizacije završno sa 23.09.2021. putem maila kmackic@gmail.com ili na broj mobitela 091/6300869.
Info za plaćanje: "Naziv para",HR5223400093202488340 (Kenan Mačkić)

Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.
Vidimo se uskoro!

Kenan
Terra Rossa GDSI Classic 2021 - kratak update

Turnir Terra Rossa 2021 je službeno popunjen sa 32 sudionika! Zainteresirani se i dalje mogu prijaviti kao zamjene. Nije nemoguće da čak četvrta ili peta zamjena na kraju ipak upadnu na turnir, tako da svakako preporučam prijavu ako ste u mogućnosti igrati. 

Terra Rossa će imati glavni turnir sa 32 igrača te utješni sa poraženima u prvom kolu, ukupno 16 igrača. Igrati će se sa Dunlop Fort All Court lopticama. 

Kotizacija za turnir je 130kn te se može platiti u gotovini na dan turnira ili preko KeksPaya ili Revoluta. Broj telefona je 095 826 2677 - Vedran Fak.
Terra Rossa GDSI Classic 2021 - najava turnira
 
Sa uzbuđenjem najavljujemo da će se 28.08.2021., na terenima TK Terre u Veslačkoj održati sada već tradicionalni GDSI turnir – Terra Rossa GDSI Classic. Ambijent u Veslačkoj je uvijek poseban – roštilje i slatke poslastice za sladokusce, sjajna atmosfera izvan terena, te uzbudljivi i neizvjesni mečevi na terenima. To je samo jedan od razloga zbog čega je ovaj turnir godinama proglašavan najboljih GDSI turnirom! 
 
Kao i na prethodnim Terra Rossa turnirima, natjecanje neće biti otvoreno za sve. Max ELO za sudjelovanje je 1550 (na dan prijave na turnir). 
 

Općenito o turniru

Lokacija: Tenis klub Terra. Link na mapu
 
Početak turnira: Subota, 28.08.2021. u 09:00h.
 
Ždrijeb: 32 glavni turnir, 16 utješni turnir.
 
Pravila: Dva dobivena seta do 4 sa No-ad bodovanjem. Set tie-break se igra do 5 na dva razlike (promjena strana na 4). Match tie-break se igra do 7, također na 2 razlike (promjena strana na 6). 
 
ELO prag: Nastup je dozvoljen igračima sa ELOm ispod 1550. ELO se gleda na dan prijave na turnir.  
 
Kotizacija: 130kn.
 

Prijava

Za prijavu pošaljite mail sa subjektom "Prijava za Terra Rossa 2021" na adresu vedran.fak@gmail.com. 
 

Lista prijavljenih

Za popis prijavljenih otvorite stranicu turniraČestitke GDSI igračima na uspjehu!

Čestitamo našim momcima - Ivanu Fiketu i Luki Dobroviću - na osvajanju turnira OP Ivanić 2021 iz HUT-ove serije 1000, u kategoriji parova -45. 

#samojako   #gdsi4ever   #gdsirulz   #paroviusrcu

 

 
Prince Open 2021 | HUT 1000

Ovaj vikend se na terenima SC Prince održava HUT turnir serije 1000. U petak je planirano natjecanje mix parova, dok se zenski & muski singl te zenski & muski parovi igraju u subotu i nedjelju. 

Za prijavu i vise informacija posjetite stranicu HUTa ili nazovite 091 652 8536
9. GDSI Jazbina Open turnir parova - rezultati

Another year, another Jazbina ... mic po mic došli smo do devetog izdanja našeg najdugovječnijeg turnira ... i prvi put u njegovoj povijesti do obranjenog naslova tako da prije svega čestitke Fiketu i Petriniću na još jednom fenomenalno odigranom turniru kojim su se potvrdili kao trenutno najbolji i najstabilniji par u GDSI-u.

Turnir je počeo u 9h ujutro i već onda je bilo vruće, Jazbina je ponovno otvorila pravu ljetnu turnirsku sezonu. Nažalost počelo je otkazivanjem jednog od parova što je gledajući s vedrije strane organizatorima malo olabavilo iznimno napeti raspored. Igralo se u „hibridnom“ načinu rada – u grupama jedan set do 6, a u eliminacijskoj fazi „Next-gen“ sa „No-Ad“ setovima do 4. Jazbina sa samo tri terena uvijek predstavlja izazov u slaganju rasporeda koji bi omogućio nastup što većem brojem parova ...

Grupe su ovaj put ponudile jako malo iznenađenja, od osam nositelja samo Kenan/Ozzy nisu prošli grupu, a izbacio ih je u direktnom sudaru vjerojatno najbolji nepostavljeni par turnira tzv. „dangerous floateri“ Horvatić/Glad. Ostali nositelji su s više ili manje muka prošli u eliminacijsku fazu, a od parova koji su svoj put završili u skupinama ovaj put ćemo posebno spomenuti Filipčića/Rosandića koji su odigrali tri gusta meča od kojih su u svakom imali šanse za pobjedu da bi na kraju ostali bez bodova, zatim Čopa/Matešića koji su na svom drugom zajedničkom turniru uspjeli zabilježiti i drugu pobjedu i na kraju Grubelića/Rukljaču koji usprkos atomskom Nevenovom forhendu nisu uspjeli zagorčati život favoritima.

U rubrici „Gazdini (ne)uspjesi na Jazbini“ treba istaknuti Dankovu 2. (slovima „drugu“) pobjedu u povijesti turnira, ovaj put u paru s Mirom Mlinarićem kojem predviđamo svjetlu budućnost u parovima kad shvati da mu se više neda igrati singl.

U četvrtfinalima su se od turnira oprostili Čolak/Samodol najviši par turnira (povijesni prvi put da nam Kenan nije u najvišem paru) koji usprkos ubojitim servisima nije uspio previše naštetiti prvim favoritima, Horvatić/Glad koji su zamalo priredili drugo iznenađenje u danu natjeravši 4. nositelje do gustog i dugog odlučujućeg tie breaka, Špehi/Habuš koji su zapeli na trećim nositeljima te Lautar/Galić koje su u sumnjivim okolnostima izbacili organizatori turnira koji su „slučajno“ igrali zajedno. Repovi od ovog zadnjeg četvrfinalnog para se još uvijek vuku ...

I dok su prvi nositelji suvereno prošli u finale iskoristivši konačan Kovin slom nakon neprospavane noći u meču kojeg Vule nije mogao sam iznjieti na svojim nejakim ramenima, u drugom polufinalu imali smo totalnu dramu. Nakon što su drugi nositelji upropastili meč loptu u drugom setu (bolje rečeno izvukao ju je Brkljo backendom kroz oči), u odlučujućem tie-breaku su morali odlučnim dijagonalnim pimplanjem spasiti čak četiri meč lopte prije nego su realizirali svoju drugu (također hrabrim višestrukim vraćanjem mekane loptice na sredinu terena). Za utjehu, Vlado i Brkljo su meč za treće mjesto odigrali svemirski i odnjeli glatku pobjedu. Njihovi protivnici ko da se nisu ni pojavili na tom meču ...

Finale je malom broju upornih gledatelja koji su ostali do kraja ponudilo soldinu zabavu. Bilo je manje odlučnog dijagonalnog pimplanja nego u polufinalu, poeni su bili kratki i efikasni sa dosta voleja, dobrog serviranja i lijepih lobova. Prvi set je jednosmjerno otišao prvim nositeljima, drugi drugim, sve sa po jednim breakom. Tiebreak trećeg je bio izjednačen do 5:5 kada je Kike izvadivši odličnim refleksom smash protivnika iz nogu donio prvim nositeljima prvu meč loptu. Sa odličnim servisom ispraćenim s dva voleja servirao je Fiketu smash za pobjedu koji se nije mogao ispustiti. Utučeni finalisti/organizatori razmišljali su kratko o razbijanju pehara, poništavanju turnira, ali su na kraju (nipošto samo zato što je bilo svjedoka) ipak čestitali pobjednicima i odlučili tugu zbog još jednog izgubljenog finala utopiti u alkoholu.

Raspored Europskog prvenstva nam nije išao na ruku kao 2018. kad smo razbijanje Nigerije gledali nakon turnira, tako da smo navečer zanemarili nogomet i uz (prekomjereno) uživanje u točenom Stieglu ostali brbljati na Jazbini do kasno u noć. Hvala svima koji su došli na turnir, a posebno svima koji su ostali i na trećem poluvremenu na kojem ni cuge ni hrane nije falilo.

Vidimo se dogodine na jubilarnoj desetoj Jazbini!

Mali dodatak: na cijelom turniru, svako malo smo se prisjetili našeg Frana, standardnog sudionika svih dosadašnjih izdanja turnira, bivšeg pobjednika i čestog člana naših raznih druženja na Jazbini. Tužna uspomena nam je svima još jako friška, razmišljali smo u jednom trenutku i da turnir kompletno otkažemo, ali smo zajedno zaključili da bi Fran rađe da se družimo i da se sjetimo svih zajedničkih dogodovština s njim. Fran, svima nam fališ.

 

Rezultati:

Grupa A Fiket/Petrinić Špehar/Habuš Golem/Kallay Sermek/Mucić
Fiket/Petrinić   7:6 WO 6:3
Špehar/Habuš 6:7   WO 6:3
Golem/Kallay WO WO   WO
Sermek/Mucić 3:6 3:6 WO  

 

Grupa B Kipčić/Jakšić Čolak/Samodol Mlinarić/Greiner Rosandić/Filipčić
Kipčić/Jakšić   6:3 6:1 6:4
Čolak/Samodol 3:6   6:3 7:5
Mlinarić/Greiner 1:6 3:6   7:6
Rosandić/Filipčić 4:6 5:7 6:7  

 

Grupa C Brkljačić/Vučković Mačkić/Ozimec Horvatić/Glad Grubelić/Rukljača
Brkljačić/Vučković   6:1 6:4 6:3
Mačkić/Ozimec 1:6   2:6 6:2
Horvatić/Glad 4:6 6:2   6:4
Grubelić/Rukljača 3:6 2:6 4:6  

 

Grupa D Vuletić/Kovačić Lautar/Galić Dragičević/Ranogajec Čop/Matešić
Vuletić/Kovačić   6:4 6:0 6:0
Lautar/Galić 4:6   6:0 6:0
Dragičević/Ranogajec 0:6 0:6   4:6
Čop/Matešić 0:6 0:6 6:4  

 

Četvrtfinala:

Fiket/Petrinić - Čolak/Samodol: 4:1, 4:2

Vuletić/Kovačić - Horvatić/Glad: 3:4, 4:0, 9:7

Brkljačić/Vučković - Špehar/Habuš: 4:3, 4:1

Kipčić/Jakšić - Lautar/Galić: 4:2, 4:2

 

Polufinala:

Fiket/Petrinić - Vuletić/Kovačić: 4:1, 4:2

Kipčić/Jakšić - Brkljačić/Vučković: 4:1, 3:4, 11:9

 

Finale:

Fiket/Petrinić - Kipčić/Jakšić: 4:1, 1:4, 7:5

Dodaj turnir

Kalendar

Dolazi:

Turnir18.09.2021
Summer Farewell GDSI Challenge
Više...

Turnir25.09.2021
1. GDSI CMROK Open turnir parova
Više...

31.10.2021
Kraj sezone 2021/10


ATP News